Don't count the days, make the days count

30 Dec, 22:27 in Jennifer, Q/A
Fem händelser som varit bra under där här året?
1. Min första, men absolut inte sista, resa till USA.
2. Israel Open då jag för första gången fick stå på toppen av prispallen på en internationell tävling.
3. Familjesemestern till Göteborg.
4. Inköpet av min älskade Macbook.
5. Blev uttagen till Junior landslaget och åkte på JEM i Portugal. 
 
Fem händelser som varit mindre bra det här året?
1. Tappat kontakten med männsikor som jag inte ville förlora.
2. Har knappt umgåts något med familjen. 
3. Att jag aldrig orkat uppdatera er med de hundratals fina bilderna jag tagit. 
4. Tagit förluster och motgångar alldeles för hårt. 
5. Att jag inte njutit av livet utan sett många måsten och tvång. 
 
Blev året som du hade tänkt dig?
Svårt att avgöra då jag egentligen inte hade några förväntningar på 2013 över huvud taget. Men hade ni frågat mig i december förra året hur jag trodde året skulle se ut hade jag inte ens nästan kunnat gissa allt som faktiskt har hänt. Att jag skulle börja plocka hem lite medaljer inom taekwondo har jag alltid drömt om men aldrig kunnat se framför mig. Men i år har det hänt. Att jag skulle klara av skolan och en elitsatsning samtidigt men ändå behålla mina betyg hade jag nog aldrig vågat hoppats på heller. 
 
Några av mina favoritbilder:
1. Solnedgång på Venice beach, L.A. 2. Mänsklig pyramid i Alicante, Spanien. 3. Tenniskväll med mysfolket. 4. Medaljsermonin på Israel Open. 5. Jag och Alva utanför hissen i Guadalajara, Mexico. 6. Glädjeskutt efter jag tagit sommarlov. 7. Elin, jag och Pauline i Krka, Kroatien. 
  
Vilken musik har du lyssnat på?
Allt. Skojar inte ens då jag säger att jag lyssnar på all sorts musik. Allt från Rihanna till the Fray till Katy Perry till Veronica Maggio. Någon låt med B.o.b, någon låt med Paolo Nutini och massor av låtar med Eminem.
 
Vad har du tittat på? (Tv, film, serier...)
Tvserier i massor. Framför allt Supernatural, Greys Anatomy, Pretty Little Liars, Revenge, Hart of Dixie (och ca 10st till) Även filmer som Iron Man, 
 
Vilka människor har du umgåtts mest med?
Kamplaget, Elitlaget, Kampgrupp Elit, Godisgrisarna. Ja, kärt barn har många namn. Men med tanke på hur många resor vi gjort detta år och hur många träningstimmar vi har varje vecka så är det nog inte så konstigt att mina lagkamrater toppar denna lista. 
 
Vad är det bästa du fått?
Vuxet och klyshigt men det bästa jag fått detta år är en massa erfarenhet. Om livet, om träning, om tävling. Ja om allt. Rent materiellt så har jag fått mycket prylar också. Blir nästan rädd då jag inser hur mycket saker jag får av mina föräldrar och min släkt varje år. Topparna i år är nog resor runt hela världen, en iPhone 5, en halv Macbook och mina älskade vinterjackor. 
 
Vad var din största framgång i år?
Helt klart taekwondon. Framför allt skulle jag vilja lyfta Spanish Open i maj där jag fick med mig en silvermedalj hem. Det finns egentligen inget som är så jobbigt som att ta ett silver. Men det var först efter denna tävling som jag insåg att jag faktiskt älskar det jag gör och att jag aldrig vill sluta. 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom att jag köpte en svindyr dator så tror jag de mesta pengarna hamnat på tävlingar och nöjen. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Klev upp innan solen (inte så svårt då man fyller år i mars dock), åt en massa fika och spenderade sedan typ hela dagen i en minibuss påväg till Norge. Avrundade den faktiskt med lite träning med Team Nordic och en middag bestående av mackor. Helt ok då man fyller 17. En ålder som från alla synvinklar ändå är värdelös ;-)
 
Hur skulle du beskriva din klädstil i år?
Precis lika som alltid. Svarta tighta byxor med varierande tröjor i alla färger, former och material varvade med en hel del träningskläder i svart, vitt och mörkblått.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Uppskattat livet, varit med kompisar och gått ut istället för att sitta inne. 

Friendship isn't about whom you have known the longest. It's about who came, and never left your side.

28 Dec, 23:04 in People, Sport
Åkersberga, Sweden